Inspiraatio

Four Reasons Optima – kokeilusta käyttöön

11.3.2019,

Uuden värisarjan käyttöönotto on merkittävä muutos kampaamon arjessa. Ei ole ihme, että se herättää paljon kysymyksiä ja epäilyksiä. Peittyykö harmaat? Kuultaako tyvi? Miten valitsen oikean sävyn haluttuun lopputulokseen? Miten saan toteutettua vakioasiakkaille samanlaisen sävyn kuin aiemmin? On helppo tarttua tuttuun ja turvalliseen väriin, ja lykätä uuden värisarjan testaamista tuonnemmaksi.

Mutta voisiko uuden värisarjan käyttöönotto olla sittenkin vaivatonta ja jopa innostavaa?

Mitä eroa värisarjoissa on?

Tietyt lainalaisuudet koskevat kaikkia markkinoilla olevia värisarjoja; sellaista värisarjaa ei ole, jolla esimerkiksi väriopin periaatteet voisi sivuuttaa. EU-markkinoilla myytäviä värituotteita määrittelee pitkälti myös kosmetiikkalainsäädäntö, joka asettaa minimivaatimukset tuotteiden turvallisuudelle ja raaka-aineiden laadulle.

Vaikka värituotteet itsessään ovat toimintaperiaatteiltaan hyvin samankaltaisia, jokaisella värisarjalla on oma luonteensa. Eroja voi löytää esimerkiksi värin sekoittuvuudessa ja ominaisuuksissa, käytön helppoudessa ja nopeudessa tai lopputuloksessa: miltä hius näyttää ja tuntuu värjäyksen jälkeen.

Värisarjoissa on myös rakenteellisia eroja, esimerkiksi tummuusasteissa: vaikkapa vitosen tummuusaste voi olla hyvinkin erilainen eri värisarjoissa. Sävyvalikoiman lisäksi eroja voi löytyä myös esimerkiksi siitä, millaisista sävyistä valmiit sävysekoitukset on muodostettu.

Eroista huolimatta kaikilla värisarjoilla voi varmasti saada aikaan hienoja lopputuloksia. Loppujen lopuksi tärkeintä on, että värisarja tuntuu juuri itselle ja omiin tarpeisiin sopivalta.

Värisarjan valinta – tottumiskysymys?

Jokaiselle kampaajalle kehittyy värisilmä, joka peilaa käytettävää värisarjaa. Tutusta värisarjasta on helppo valita oikeat, kullekin asiakkaalle sopivat sävyt. Käyttökokemuksen myötä kehittyy näkemystä eri sävyjen yhteensopivuudesta ja tietopankkia toimivimmista resepteistä. Toisaalta saman värisarjan käyttö vuodesta toiseen voi kangistaa kaavoihin ja nakertaa luovuutta.

On hyvä muistaa, että värisilmä kehittyy hyvin nopeasti myös uuteen värisarjaan. Uuden värisarjan opettelu pitää mielen virkeänä ja pistää aivot työskentelemään – uusien reseptien opettelu ja sävyjen valinta voi tuoda uutta inspiraatiota tuttuun työhön!

Four Reasons Optima – kehitetty kampaajien toiveisiin

Four Reasons Optima kehitettiin kampaajien toivomuksista. Tuhat suomalaiskampaajaa vastasi kysymyksiimme unelmien värisarjasta ja uusi värisarja toteutettiin vastausten pohjalta. Tuotekehityksen kumppaniksi valittiin italialainen väritehdas, jonka tuotekehitys tuntui olevan teknologiassaan pisimmällä ja joka pystyi parhaiten vastaamaan toiveisiin unelmien värisarjasta.

Tuotekehitystä tehtiin tiiviisti yhteistyössä väritehtaan kanssa. Kouluttajamme testasivat sävyjä oikeille malleille studiollamme ja pystyivät näin valikoimaan optimaalisen sävyvalikoiman sekä varmistumaan värisarjan toimivuudesta. Tuotekehityksen loppuvaiheessa testaukseen osallistettiin myös asiakkaitamme ja omaa kampaamoaan pitäviä freelancer-kouluttajiamme, jotka pääsivät vielä vaikuttamaan sävyjen nimeämiseen.

Lopputuloksena on värisarja, joka vastaa kampaajien toiveisiin hajusteettomuudellaan, sävyvalikoimallaan, peittävyydellään ja helppo- käyttöisyydellään.

0 0 arviota
Kerro mielipiteesi

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit