Hiu

Työpaikka, suhde ja hiukset saivat lähteä kerralla.

Tänä päivänä minun on helppo puhua itselleni kauniisti mutta aina näin ei ole ollut. Aloitin mallin työt 13-vuotiaana. Se vei minut maailmaan, jossa ulkomuodon jatkuva tarkkailu ja kritisointi olivat arkipäivää. Täydellisyyden tavoittelua ihannoiva mallimaailma sairastutti minut syömishäiriöön.

Muutama vuosi sitten tulin pisteeseen, jossa koin, että minun on pakko päästä irti. Tein totaalisen elämänmuutoksen, johon kuuluivat alan vaihto ja pitkäaikaisen seurustelusuhteen päättäminen. Siinä samassa rytäkässä leikkasin pitkät, lantiolle ulottuneet punaiset hiukseni ihan lyhyiksi.

Hiusten leikkaaminen tuntuu pieneltä asialta muiden suurten elämänmuutosten rinnalla mutta se tuntui konkreettiselta: yksi vaihe elämästä päättyi ja antoi tilaa uudelle. Rohkeat hiustyylikokeilut liittyivät uuden elämänvaiheen opetteluun: välillä vedin hiuksiini sivusiilin ja välillä värjäsin ’reuhkan’ vihreäksi. Mallimaailmasta opitut kauneusihanteet saivat rytinällä kyytiä.

Rohkeidenkin valintojeni taustalla piilee kuitenkin ujo persoona, joka ei ehkä halua muiden huomaavan omaa epävarmuuttaan. Niinä hetkinä, kun itsetunto on koetuksella, muistutan peilikuvalleni, että olen hyvä juuri tällaisena.

Tällä hetkellä koen olevani erittäin sinut itseni kanssa. Työskentelen ihanassa kortteliravintolassa, jossa pääsen vaikuttamaan ihmisten päivään. Nautin työstäni ravintola-alalla, jossa pääsen tekemään sitä, minkä koen vahvuudekseni ja mikä tuo minulle itselleni elämäniloa. Tuntuu hyvältä saada ihmiset hyvällä mielelle.

Nykyinen hiustyylini kuvastaa nykyistä elämäntilannettani. Minulla on paljon tukkaa sekä luonnostaan punaista pigmenttiä ja taipuisuutta. Haluan pitää helpon hiustyylin – sellaisen, jota ei tarvitse paljon laittaa. Hiustyylini saa olla luonnollinen mutta kuitenkin vähän erilainen kuin muilla – en pelkää erottua joukosta.

Työpäivän päätteeksi suuntaan uuden harrastukseni boulderoinnin pariin. Minulta on löytynyt sellaisia voimia, joita en tiennyt minulla olevankaan.

Hiu <3

 

Pidän siitä, että saat ihmiset viihtymään seurassasi. Osaat hauskuuttaa ihmisiä, etkä ota itseäsi liian vakavasti.

Arvostan itsessäni

#1 Itseni hyväksyminen sellaisena kuin olen, välittämättä muiden mielipiteistä.
#2 En pelkää olla välillä vähän nolo, vaan käännän sen hauskuudeksi.
#3 Arvostan itsessäni rehellisyyttä, uskon että ihmiset voivat luottaa minuun.
#4 Myös herkkyys ja kiltteys ovat vahvuuksiani, haluan että kaikilla ympärilläni on hyvä ja helppo olla.