Tuotetieto Vinkki

Hoida hiuksiasi oikein: näin tunnistat, tarvitseeko hiuksesi kosteutusta vai rakennepaikkausta

30.6.2023, Four Reasons

Tuntuuko, ettei mikään auta hiusongelmiin? Hiukset katkeilevat, vaikka kosteutusrituaali on 5/5, tai hiukset takkuuntuvat, vaikka keratiinishampoot ovat ahkerassa käytössä. Mieti, hoidatko hiuksiasi niiden tarvitsemalla tavalla. Tarvitseeko hiuksesi kosteutusta vai rakennepaikkausta? Usein ongelma on se, että diagnoosi on ollut alusta asti väärä. Jos jalka on murtunut, rannetta on turha lähteä kipsaamaan! Tunnistamalla hiuksen tarpeet, osaat bongata hälytysmerkit ja hoivata hiuksesi terveiksi.

Näin tunnistat kosteuden tarpeen

  • Kuivuus ja hauras rakenne: kuivat ja hauraat hiukset ovat selvä merkki kosteuden puutteesta. Kuiva hius on myös alttiimpi katkeilulle ja haaroittumiselle. Etsi pörröisyyttä ja yleistä kiillon puutetta!
  • Kutiseva tai hilseilevä päänahka: ongelma viittaa usein kuivuuteen. Kuiva päänahka voi aiheuttaa epämukavuutta ja hilsettä. Päänahan terveyden ylläpito on tärkeää!
  • Takkuuntuminen ja hallittavuuden puute: kosteuden puutteesta kärsivät hiukset takkuuntuvat helposti ja niiden hallitseminen vaikeutuu huomattavasti. Jos joudut usein kamppailemaan hiusten harjaamisen tai muotoilun kanssa takkujen vuoksi, hiukset tarvitsevat kosteutta.

Pro tip: taltuta Saharan aavikko ja ota hiushoitorutiiniisi kosteuttavia shampoita, hoitoaineita ja hoitotuotteita, joissa on ravitsevia ainesosia, kuten arganöljyä, sheavoita tai aloe veraa.

Kokeile näitä

Ultra moisture

Four Reasons Original Ultra Moisture Shampoo

Four Reasons Original Ultra Moisture Conditioner

Four Reasons Original Ultra Moisture Treatment

Original moisture

Four Reasons Original Moisture Shampoo

Four Reasons Original Moisture Conditioner

Four Reasons Original Moisture Mist

Näin tunnistat rakennepaikkauksen tarpeen

  • Haaroittuneet latvat ja rispaantunut rakenne: haaroittuneet latvat ovat selkeä merkki hiusten rakennepaikkauksen tarpeesta. Etsi rispaantuneita latvoja, jotka näyttävät karheilta ja epätasaisilta.
  • Katkeilu ja heikkous: helposti katkeilevat ja heikot hiukset viittaavat usein heikkoon hiusrakenteeseen.
  • Kimmoisuuden puute: terveillä hiuksilla tulisi olla jonkin verran kimmoisuutta, jotta ne voivat venyä katkeamatta. Jos hiukset tuntuvat hauraalta ja jäykältä, se on merkki siitä, että rakennepaikkaus on tarpeen.

Pro tip: suosi tuotteita, jotka keskittyvät hiusten vahvistamiseen ja korjaamiseen kuten shampoita, hoitoaineita ja hoitotuotteita, jotka sisältävät keratiinia, biotiinia tai proteiinia. Noudata hellävaraista hiustenhoitorutiinia ja käytä harjoja ja kampoja, joiden käyttö rasittaa hiuksia mahdollisimman vähän.

Kokeile näitä

Damage control

Four Reasons Damage Control Shampoo

Four Reasons Damage Control Conditioner

Repair

Four Reasons Original Repair Shampoo

Four Reasons Original Repair Conditioner

Four Reasons Original Repair Mist

Sensitive repair

Four Reasons Sensitive Repair Shampoo

Four Reasons Sensitive Repair Conditioner

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.