Tuotetieto

Four Reasons Nature – tiedostavan kuluttajan valinta

15.10.2019, Four Reasons

Kävimme tutustumassa Four Reasons Nature -tuotteiden valmistukseen Oy Transmeri Ab:n tehtaalla Vantaalla. Haastattelimme tehtaan tuotekehitysjohtajaa, Clément Laplacea, sekä Four Reasonsin tuoteasiantuntijaa, Pia Immosta, ja selvitimme, millaisia valintoja kampaamolaatuisen luonnonkosmetiikkasarjan tuottaminen vaatii.

Four Reasons Nature -luonnonkosmetiikkasarjan kulmakiviä ovat luonnolliset raaka-aineet ja kestävän kehityksen periaatteiden mukainen valmistus. Ecocertin sarjalle myöntämä Cosmos Natural -sertifikaatti takaa myös pakkausten ekologisuuden.

Tavoitteena ekologisuus, luonnonmukaisuus ja kampaamolaatu

Tämän päivän kuluttaja tekee ostopäätöksensä yhä useammin eettisiin ja ekologisiin syihin pohjautuen. Kysyntää luonnollisille ainesosille, eettisemmille tuotteille ja ympäristöystävällisille pakkauksille on enemmän kuin koskaan – Pentagon Insightin kuluttajatutkimuksen vastaajista (n=400) 76 % ilmoitti jo käyttävänsä luonnonkosmetiikkaa tai haluavansa lisätä sen osuutta ostoksissaan. Kolmelle eri hiustyypille kehitetyt, kampaamolaatuiset Four Reasons Nature -tuotteet sopivatkin loistavasti sekä pelkkää luonnonkosmetiikkaa käyttäville että niille, jotka sukkuloivat sujuvasti tavallisen kosmetiikan ja luonnonkosmetiikan välillä.

”Four Reasons Nature -tuotteiden sisällöstä vähintään 99 % on luonnollista alkuperää”, Pia Immonen kertoo. “Aktiiviaineiksi on valittu kasvipohjaisia öljyjä, uutteita ja proteiineja, jotka hoitavat hiusta sen tarpeiden mukaan. Värjätyille hiuksille tarkoitettuihin Color-tuotteisiin on lisätty oliiviuutetta, joka pidentää hiusvärin kestoa ja antaa kiiltoa. Volume-tuotteet saavat voimansa hopealehmuksen nuppu-uutteesta, joka tekee hiuksista tuuheamman tuntuiset ja näköiset, silottaa hiuksen pintaa ja vähentää sähköisyyttä. Hiuksia intensiivisesti kosteuttavaa ja silottavaa sheavoita löytyy kaikista tuotesarjan poishuuhdeltavista hoitoaineista.”

Pia kertoo Four Reasons Nature -tuotteiden pitävän sisällään myös luonnon omia tehoaineita, kuten ravitsevaa avokadoöljyä, vitamiinirikasta tyrnimarjan mehua ja hiuksia tehokkaasti kosteuttavaa jojoban siemenöljyä. Nämä hyvää tekevät aktiiviaineet ovat myös luomuviljeltyjä.

Ympäristöystävällisiä ja vastuullisia valintoja

Myös pakkausmateriaalien ympäristöystävällisyyttä valvotaan – sertifikaatti takaa, että kaikki Four Reasons Naturen pakkaukset ovat vastuullisia ja kierrätettäviä. Pullot valmistetaan kierrätysmuovista ja pullojen korkit merestä kerätystä muovijätteestä.

Muovia kierrättämällä säästämme fossiilisia raaka-aineita sekä vähennämme muovin valmistuksesta aiheutuvia päästöjä ja ilmastovaikutusta. Osassa pakkauksista käytettävää biopohjaista sokeriruokomateriaalia syntyy sokerituotannon sivutuotteena. Yksittäisten pakkausten lisäksi tahdomme kiinnittää huomiota koko toimitusketjun ekologisuuteen, joten myös jälleenmyyjille toimitettavien myyntierälaatikoiden materiaali on vaihdettu kierrätyspahviin.

Sertifikaatti luonnollisuuden takeena

Ecocert suorittaa Oy Transmeri Ab:n tehtaalla kahdesti vuodessa auditoinnin, jossa tarkastetaan, että tuotteiden valmistuksen prosessit ja käytännöt täyttävät tarkat Cosmos Natural -laatukriteerit.

Clément Laplace kertoo, että tehtaalla sertifikaatin vaatimukset näkyvät erityisesti tuotelinjojen ja valmistuksessa käytettävien välineiden puhdistuksessa: ”Kaikki Four Reasons Nature -sarjan tuotantolinjat ja -välineet pestään sertifikaatin vaatimalla tavalla ja sen erityisesti hyväksymillä puhdistusaineilla.”

Jokainen Four Reasons Nature -tuotteissa käytetty raaka-aine, pakkausmateriaali ja tuotesarjan markkinointimateriaali on Cosmos Natural -hyväksytty. Tämä tuo kuluttajalle turvaa ja varmuuden siitä, että tuotteiden ekologisuuteen, laatuun ja luonnonmukaisuuteen voi luottaa.

0 0 arviota
Kerro mielipiteesi

Four Reasons

Four Reasons on suomalainen kauneusalan kapinallinen. Kuljemme eturintamassa monimuotoisuuden puolesta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Inspiroimme ja voimaannutamme ihmisiä arvostamaan itseään sellaisena kuin kukin on – ihanan epätäydelllisenä – ja tarjoamme työkaluja positiivisen minäpuheen vahvistamiseen.

Tilaa ilmoitukset
Ilmoita minulle
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit